Tilbaka till första sidan på Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarnas hemsida

Veteranträffen ÖS i Halmstad

Veteranträffen ÖS genomförs den 12-15 juli 2018 på Ringenäs Skjutfält, Halmstad. Checkpoint Charlie öppnar torsdag 12 juli kl 12.00 och stänger söndag 15 juli kl.17.00.
I år firar träffen i Halmstad 25 år - kom och var med under jubileumshelgen!
Tony Petersson och Raul "Ralle" Leppälä genomförde träffen första gången sommaren 1994 på Hagöns Camping Östra Stranden i Halmstad. Deltagarna var 75 personer på ÖS01 men snabbt kom träffen att bli den största veteranträffen i norra Europa. Förra årets träff var det över 800 glada Veteraner och anhöriga som kom från när och fjärran. Sedan 2003 har träffen hållit till på Ringenäs skjutfält utanför Halmstad och som blev ett stort lyft för hela evenemanget.

Årets Veteran
2017 tilldelades Tony Petersson och Raul ”Ralle” Leppälä utmärkelsen Årets Veteran för sitt hängivna engagemang för veteraner, som sträcker sig under ett kvarts sekel.

Veteranparad och ceremoni
Veteranmarschen kommer att som tidigare år att gå ut till Ringenäs efter avslutad ceremoni och parad inne i Halmstad. Bussar kommer att transportera in till Halmstad så att så många som möjligt kan delta, ca 13.00 går de tillbaka till Ringenäs.

Program för ceremoni och Veteranmarschen i Halmstad
10.00 - Bussarna rullar från Ringenäs.
10.30 - Samling på Stora torg-Köpmansgatan.
10.55 - Uppställning på torget
11.10 - Avmarsch mot Norre Katts Park och minnesstenen via Storgatan, Norra vägen. MARSCHVÄG
11.30 - Ceremoni i Norre Katts Park med hedersvakt, musikkår ur Hemvärnet, tal och korum samt medaljutdelning och kransnedläggning,
12.35 - Uppställning för avmarsch tillbaka till Stora Torg 12.45.
13.00 - Bussarna går åter till Ringenäs påstigning på Hamngatan där bussarna lämnade

Marsch mot Ringenäs avgår med de som vill följa med. Det är fin promenad på ca 12 km. >> Se färdväg och karta <<

OBS! Ändringar kan förekomma
Uppdaterad: 2018-04-12, av Per Lennartsson

Du är väl med och stöttar Gula bandet?

I maj firar vi Gula Bandet-månaden för andra året i rad. Firandet kommer synas över hela landet och avslutas med Veterandagen och utnämnandet av Årets veteran 2018 den 29 maj. Tillsammans sprider vi kunskap om Sveriges veteraner. Hur engagerar du dig?
Under hela maj månad pågår Gula Bandet-kampanjen som Sveriges Veteranförbund driver till förmån för Sveriges veteraner och deras anhöriga. Gula Bandet har funnits i Sverige sedan 2009 men det var inte förrän förra året som SVF uppmärksammade Gula Bandet under en hel månad. Under maj kommer det därför hända en hel massa aktiviteter, alla med ett enda mål - att ge Sveriges alla veteraner den erkänsla och respekt som de förtjänar efter sin insats.

Insamlingssida online
Under Gula Bandet-månaden kommer det att finnas möjlighet att ge gåvor eller starta egna insamlingar via www.gulabandet.se. Funktioner som kommer finnas tillgängliga är bland annat kortbetalning online, minnesgåva (med gåvobevis), Swish-betalning och egen insamling.

Ge en gåva till Gula Bandet via Swish: 1231 814 482, Bankgiro: 706-7630.

Hjälp oss att sprida Gula Bandet i sociala medier
För att sprida information om Gula Bandet till så många som möjligt kommer vi även att starta en Thunderclap-kampanj. För dig som väljer att vara med innebär detta att du, genom att registrera dig, lånar ut ditt Twitter- eller Facebookkonto för att skicka ut ett gemensamt budskap på Veterandagen. Det är en enkel men betydelsefull insats. Förra året deltog 304 personer i SVF:s Thunderclap, vilket resulterade i att 122 620 personer nåddes av Gula Bandets budskap på Veterandagen. Hjälp oss gärna att sprida budskapet, som i sin tur hjälper många andra. Mer information kommer i våra sociala medier när Gula Bandet-månaden börjar närma sig.

Veterandagen avslutar kampanjen
Årets veteran 2018 utses 29 maj på Veterandagen, som även avslutar Gula Bandet-månaden. En summering av resultat av Gula Bandet-kampanjen kommer därför att presenteras på plats.

Tack för ditt stöd!

Uppdaterad: 2018-02-01, av Per Lennartsson

Viktigt! Uppdatera dina medlemsuppgifter

Det är viktigt att du som medlem ändrar dina uppgifter i medlemsregistret så att vi kan nå dig med medlemstidningen och annan medlemsinformation.
Uppgifter hanteras enklast på hemsidan och om du glömt dina inloggningsuppgifter kan du få dem skickade till dig via inloggningssidan, tryck på ”Glömt lösenord” och fyll i din e-postadress. Inloggningen ger dig också möjlighet att ändra föreningstillhörighet, se medlemsförmåner, erbjudanden, ta del av dokument och filer som är riktat till dig som medlem. Är du inloggad får du även tillgång till medlemsunika produkter och förmånliga medlemspriser i vår profilbutik.

Stöter du på problem med dina inloggningsuppgifter, kontakta oss på kansliet, telefon: 08-25 50 30
e-post: kansliet@sverigesveteranforbund.se
Uppdaterad: 2018-01-31, av Per Lennartsson

Har du hjärtat på rätt ställe?

Nu kör vi åter en grundkurs i kamratstöd.
Är du intresserad att bli förbundets nya kamratstödjare?
Kontakta P-G Dolk på kansliet snarast!
Mobil: 070-876 90 89
e-post:pg.dolk@sverigesveteranforbund.se
Uppdaterad: 2018-04-10, av Per Lennartsson

Folk och Försvar 2018

Anders Emanuelsson (Sveriges Militära Kamratföreningars Riksorganisation, Malin Widö (Invidzonen), Victoria Lundgren (Soldathemsförbundet) och Sverker
Veteran och anhörig organisationerna representerades av Anders Emanuelsson (Sveriges Militära Kamratföreningars Riksorganisation, Malin Widö (Invidzonen), Victoria Lundgren (Soldathemsförbundet) och Sverker Göranson (förbundsordförande SVF) på Folk och Försvar Rikskonferensen i Sälen 14-16 januari 2018. De diskuterade bl.a veteranfrågor med politiker och myndighetsföreträdare och andra organisationer.

Uppdaterad: 2018-01-16, av Per Lennartsson

Gamla burkar ger stöd till Gula Bandet

Om man jobbar på Försvarsmaktens Högkvarter och lägger sin urdruckna cola-burk i en kartong, då vet man att panten kommer att göra nytta.
Henrik Thornberg som är brandskyddsansvarig på Högkvarteret ställde sig frågan vid kartongerna på en av miljöstationerna: vart tar panten vägen? Sen tänkte han, den borde gå dit där den gör nytta. Efter klartecken från sin närmsta chef och även från ställföreträdande chefen för Högkvarteret, omsatte han planen i verket. Panten går nu till Gula Bandet och veteraner som behöver stöd.
– Vi samlar in från Lidingövägen 24, Tre Vapen, Tegeluddsvägen 64 och 100, säger Henrik Thornberg.
Det har i år blivit 17 000 kr. Hanteringen går till så att när man kommit upp i fem säckar, ringer Henrik Thornberg till Pantamera som kommer med en bil.
– Ni går inte till Coop?
– Nej. Säckarna får vår streckkod, de vägs och panten går sedan till Gula Bandet.
Kommentarerna på Högkvarteret har varit positiva.
– Jag tog en verksamhet där vi gör nytta till något bra, säger Henrik Thornberg.

Text: Per Lunqe
Uppdaterad: 2018-01-12, av Per Lennartsson

Medlemsundersökning förbättrar vår verksamhet

Mars 2018 startar arbetet med Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarnas stora medlemsundersökning. Undersökningen görs av undersökningsföretaget Sifo och de kommer att försöka nå samtliga medlemmar i förbundet, framförallt på e-post men också via post.
Undersökningen handlar främst om hur medlemmarna upplever sitt medlemskap i Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, och vad medlemmarna tycker att förbundet ska göra mer (eller bättre) framöver.

Syftet med frågorna är att försöka förbättra verksamheten utifrån vad medlemmarna tycker. Svaren kommer sedan att vara ett viktigt underlag för förbundets fortsatta arbete.

Information om att undersökningen genomförs finns dels på Veteranförbundets hemsida, men också i sociala medier och i Fredsbaskern. Det är också viktigt att föreningarna går ut även i sina egna kanaler om detta.

SVF har skrivit sekretessavtal med Sifo vilket innehåller tydliga krav på varsam hantering av medlemsuppgifter och radering av all information direkt efter undersökningen.


Uppdatera dina medlemsuppgifter


Det är viktigt att du som medlem ändrar dina uppgifter i medlemsregistret så att vi kan nå dig med medlemstidningen och annan medlemsinformation. Uppgifter hanteras enklast på hemsidan och om du glömt dina inloggningsuppgifter kan du få dem skickade till dig via inloggningssidan, tryck på ”Glömt lösenord” och fyll i din e-postadress. Inloggningen ger dig också möjlighet att ändra föreningstillhörighet, se medlemsförmåner, erbjudanden, ta del av dokument och filer som är riktat till dig som medlem. Är du inloggad får du även tillgång till medlemsunika produkter och förmånliga medlemspriser i vår profilbutik.

Stöter du på problem med dina inloggningsuppgifter, kontakta oss på kansliet: telefon: 08-25 50 30, e-post: kansliet@sverigesveteranforbund.se
Uppdaterad: 2018-01-11, av Per Lennartsson
Profilshoppen
Medlemssidorna
Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF)
Klostergatan 23
703 61 Örebro

Telefon 08-25 50 30
kansliet@sverigesveteranforbund.se
      

      
Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) är en intresseorganisation och är ett förbund som engagerar sig, före, under och efter insats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.

Webbplatsen är producerad av Viaduct webbyrå