Veteranfika m. föreläsning

Alla veteraner är varmt välkomna till Soldathemmet den 29 Februari 2016 kl. 18.00.
Kom och lyssna till Stig Von Bayer, Kongoveteran 1961-1964 och hans föreläsning ”Kongoveteranerna och vad vi inte fick tala om”
Soldathemmet bjuder på: God gemenskap, goda samtal och god mat.
Anmälan med namn och personnummer till: soldathemgbg@live.se SENAST den 23 februari 2016

Mötesprotokoll - Föreningen Fredsbaskrarna Västkust

Årsmötesprotokoll 2016-06-30
Uppdaterad: 2017-03-13, av Fredsbaskrarna Västkust - Andreas Andersson

Svensk militär i Afghanistan 2002-2014

Hur tänkte vi? Hur blev det? Svenska Afghanistankommittén, Lokalkommittén Göteborg, arrangerar ett föredrag måndagen den 29 februari kl. 18.30 på Litteraturhuset, Heurlins Plats 1.
Den svenska regeringen har beslutat att utvärdera den svenska militära insatsen i Afghanistan. Bengt Kristiansson har lång erfarenhet från arbete under många år i Afghanistan för Svenska Afghanistankommittén och har grundliga kunskaper om landets förhållanden. Han är sedan flera år medlem av SAK:s styrelse.

Bengt Kristiansson kommer att ge sin analys av den svenska militära insatsen i Afghanistan.

Tid: 18:30-20:30

Fritt inträde

Uppdaterad: 2017-01-18, av Fredsbaskrarna Västkust - Andreas Andersson

Svensk militär i Afghanistan 2002-2014

Tid: 18:30-20:30

Fritt inträde

Uppdaterad: 2017-01-18, av Fredsbaskrarna Västkust - Andreas Andersson

Kallelse till årsmöte

Årsmöte för styrelsen
Den 19 mars kommer styrelsen att hålla sitt årsmöte. Ev. motioner skall skickas in 30 dagar innan och anmälan skall göras senast två veckor innan. Det går att att skicka anmälan och motioner till vastkust@fredsbaskrarna.se. Ange medlemsnummer hos SVF i anmälan.

Plats meddelas senare.

Väl mött!
Andreas Andersson

Gästföreläsning - När Balkan brann 7 Sept 2015

Ulf Henricsson gästar oss i Göteborg och håller sitt, av många innan, uppskattat föredrag om sina erfarenheter från balkan.

Anmälan görs till Soldathemmet inne på Kärringberget på soldathemgbg@live.se senast 1/9 2016.

De behöver ditt namn och personnummer.

Medtag legitimation för att kunna visa upp i vakten.

Soldathemmet bjuder på fika!

För att ta sig till Soldathemmet följer man vägen rakt fram efter vakten. Efter kustpjäsen på vänster sida finns en stor parkering på vänster sida. Soldathemmet ligger i markplan med ingång från hinderbanan i byggnaden mittemot parkeringen på andra sidan vägen. Soldathemmet har sina lokaler direkt in till höger efter entrén.

Veteran- och anhörigdag på Göteborgs Garnison

Den 8 juni 2016 är det Veteran- och anhörigdag på Göteborgs Garnison.
Läs mer i pdfen nedan.

Alla veteraner och anhöriga är varmt välkomna!

Arrangörer är Soldathemmet, Fredsbaskrarna Västkust, SMKR/kamratföreningar, Individzonen och Försvarsmakten Göteborg.

Veterandagen i Göteborg

Vi i Göteborg kommer att ha en samling på Veterandagen, för dem som inte har möjlighet att komma till Stockholm.
Vi kommer att samlas på Bishops arms, Järntorget, kl 18:00, för att ära Veterandagen och lyfta ett glas för de Bröder och Systrar som fallit.

Naturligtvis kommer vi även att skåla för Årets Veteran (så fort vi får besked från Gärdet om vem som utsetts)
Varmt välkommen!