Stockholm Pride 2015

FB Stockholm deltar i Prideparaden 2017

Fredsbaskrarna Stockholm deltar i Prideparaden 2017.
Vi går tillsammans med Försvarsmakten.
Samling: Kungsholmstorg/ Norrmälarstrand klockan 12:00
Avmarsch 13:00
Marschen beräknas vara klar vid 17-tiden.

Kontaktperson: Clas G Högliden 070-3006280
clas.hogliden@gmail.com

Ett halvt år ett helt liv av Magnus Ernström

Tisdag 10 Oktober kl. 19:00-21:00

Teatergatan 3, 1148 Stockholm
Äntligen får vi besök av Magnus Ernström som berättar om sina upplevelser under BA01. Han singnerar även sin bestseller Ett halvt år ett helt liv. Hälsar alla veteraner och anhöriga välkomna till en intressant och givande kväll.

Tyngdlyftaren i flygvapnet

Tisdag 21 November kl. 19:00-21:00

Teatergatan 3, 1148 Stockholm
Thorbjörn Engback är författare till boken Tyngdlyftaren i flygvapnet.
Efter 19 år som fältflygare tjänstgjorde han i mer än 15 år som pilot på TP 84 Hercules. Kom och lyssna till hans spännande berättelse från flygningar i oroshärdar runt om i världen.
Under kvällen finns också hans bok till försäljning.

Tisdag 2 Januari kl. 18.00
Vi träffas första tisdagen i varje månad på Pitcher`s Mariatorget 1A. Alla veteraner och anhöriga är välkomna. Bor du på annat håll och är på besök i Stockholm så kom gärna in och prata gamla minnen.

Välkomna!

Föredrag och omvärldsanalys av Överste Jan Mörtberg

23 januari 2018 kl. 19:00 – 21:00

Teatergatan 3, 1148 Stockholm
Med start i Sinai 1974-75 har Jan Mörtberg en lång internationell karriär som via Cypern och Libanon fortsätter till Afghanistan, Irak och Kuwait.
Han har varit chef för Norrbottens regemente samt Institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap vid Försvarshögskolan.
Jan Mörtberg är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademin.
På bilden från FN-bataljon 56M syns Jan Mörtberg näst längst till höger i främre raden.
Välkommen till en spännande och lärorik kväll.
Fredsbaskrarna Stockholm bjuder på kaffe.

Warrior priestess Lisa Mobrand berättar om Mali

den 20 februari kl. 19:00 – 21:00

Teatergatan 3, 1148 Stockholm
Lisa Mobrand är präst på Livgardet och har genomfört fler Nijmegenmarscher än handen har fingrar.
Hon tjänstgjorde som bataljonspastor på Mali 05. När detta skrivs tjänstgör hon ytterligare en vända i Mali.
Vi bjuds på en rykande färsk rapport från missionen i Mali och hur det är att tjänstgöra som fältpräst på mission.
Välkommen till en intressant och trevlig kväll!

Vad fan har litteraturvetenskap med krig att göra?

Föredrag av David Bergman författare till "36 timmar" och "6 dagar"
Tid: 2018-04-17 kl 19:00-21:00
Plats: Drottning Victorias Örlogshotell
Adress: Teatergatan 3, Stockholm
David Bergman växte upp i Norrbotten och utbildade sig till officer vid Militärhögskolan. Han har i huvudsak arbetat med psykologiska operationer och är en av grundarna av det svenska Psyops-förbandet. Den militära karriären innefattar även utlandstjänst på Balkan och i Afghanistan samt utbildning hos den amerikanska armen i Fort Bragg. Utöver sin militära utbildning har Bergman en kandidatexamen i litteraturvetenskap, en magisterexamen i psykologi och parallellt med tjänstgöringen som officer doktorerar han på psykologin bakom prestation under extrem stress.

Vi träffas första tisdagen i varje månad på Pitcher´s Mariatorget 1A.
Alla veteraner och anhöriga är välkomna. Bor du på annat håll och är på besök i Stockholm så kom gärna in och prata gamla minnen. Här träffas utlandsveteraner från olika missioner och alla pratar samma språk.

Veteranparad 2018

Veteranparad 29 maj 2018

I samband med Veterandagen den 29 maj välkomnas alla civila och militära veteraner och anhöriga att delta i paradmarschen genom Stockholm – en kortversion av Veteranmarschen som arrangeras av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna varje sommar.
Tid och plats: Vi samlas på Norrmalmstorg kl. 11:00 för att avmarschera mot Djurgården kl.11:30 (OBS prel avmarsch tid)

Klädsel: De som går i tåget uppmanas att bära vårdad klädsel, gärna i kavaj med medaljer på, och med huvudbonad som basker eller motsvarande. Detta är veteranernas dag och det ska synas!

Färdväg: Norrmalmstorg–Nybroplan–Strandvägen–Dag Hammarskiölds väg–Djurgårdsbrunnsvägen fram till Sjöhistoriska museet.

Alla är varmt välkomna!

Kontaktperson: Harry Lantz, Fredsbaskrarna Stockholm, tele: 070-609 06 15, harrylantz@hotmail.com

Löpande kommer vi att uppdatera information på hemsidan och Facebook angående Veterandagen, därtill hittar du information om evenemanget på Försvarsmaktens hemsida. https://www.forsvarsmakten.se/veterandagen/

OBS! Glöm inte att anmäla dig till Försvarsmakten om du önskar att äta mat efter ceremonin ute på Djurgården. https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/uppvisningar-och-evenemang/veterandagen/anmalan-veterandagen/