Temakväll Hållbar träning 21/3 18.00-19.30

Välkommen till en kväll i träningens tecken! Soldathemmet har bjudit in fyra föredragshållare som under kvällen kommer att berätta om hållbar träning. Möt Johanna Paulsson som berättar om sina satsningar inom fitness men även om vägen till att vinna Gladiatorerna. I dag är Johanna föräldraledig och kommer också att berätta om hur du kan hitta tillbaka till en stark och hållbar kropp. Lars Thool, författare till boken " Träna med kapten Thool" berättar om hur du tränar för att förebygga skador och ger tips om träning som ger nytta i vardagen. Möt också naprapaten Stefan Gustafsson som sedan 2011 varit ansvarig för det medicinska teamet hos IFK Skövde handboll. Stefan har tidigare erfarenhet av att jobba med idrott och idrottsskador och under många år ingick Stefan i det medicinska teamet för det svenska alpina skidlandslaget. Klaus Davet kommer också att gästa oss och berätta om erfarenheter och lärdomar i utlandstjänst utifrån ett träningsperspektiv. Alla är hjärtligt välkomna! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Först till kvarn.
Uppdaterad: 2018-03-19, av Fredsbaskrarna Skaraborg

Föredrag med Rolf Porseryd

12/4 kl 18.00-19.30 på Skövde Soldathem

OBS! Anmälan!

Rolf Porseryd är journalist och utrikespolitisk kommentator och har sedan 70 talet bevakat en rad av konflikter, naturkatastrofer och krig runt om i världen. I mer än 40 år har han arbetat som utlandsreporter på Sveriges Radio, Sveriges Television och TV 4. Han har varit utlandsstationerad som korrespondent i Syd Amerika (Peru), Nord Amerika (New York) Europa (Paris) och Asien (Hongkong) i sammanlagt 17 år.
Rolf har haft möjlighet att besöka svenska fredsoperationer i Bosnien, Afghanistan och Kosovo och har rapporterat från mer än 130 länder i världen.
Nu har Rolf Porseryd återvänt från två och ett halvt år i USA (för andra gången) och jobbar nu i huvudsak med kommentarer och analyser från studion.
Rolf kommer bland annat att berätta om utrikesjournalistik i kris- och krigsområden men också om svenska missioner i världen.
Begränsat antal platser. Anmälan sker till skovde@soldathem.org eller till Linda Ericsson, Skövde Soldathem på 0500-465019 (säkrast förmiddag). Veteraner, anhöriga och anställda inom Försvarsmakten har förtur. Allmänheten i mån av plats.
Varmt välkomna önskar Skövde Soldathem, Fredsbaskrarna Skaraborg och Försvarsutbildarna.
Uppdaterad: 2018-03-19, av Fredsbaskrarna Skaraborg

Stresshantering 21/5 kl 18.00-20.00

Har du spänningar i kroppen, svårt att slappna av och är ofta på helspänn? Har du odefinierbara kroppsliga smärtsymptom? Då kan den här kvällen på Soldathemmet vara något för dig. Du lär dig att minska din upplevda stress och förbättra ditt välmående. AnnaMaria Ryderman (sjuksköterska), Katarina Lindgren (sjukhusdiakon) och Joachim Leijon (garnisonspastor) medverkar. Programmet består av en halvtimmas introduktion och därefter tränar vi. De som tidigare varit med på våra kvällar kan komma 18.30 och börja övningarna direkt.
Uppdaterad: 2018-03-19, av Fredsbaskrarna Skaraborg

Sopplunch och föredrag med Monica Larsson

Under internationella kvinnodagen gästas Soldathemmet av Stf chef FM Veterancentrum, Monica Larsson. Soldathemmet bjuder på sopplunch till alla som deltar på föredraget. Sopplunch 11.30-12.00. Föredrag 12.00-13.00.
Uppdaterad: 2018-03-04, av Fredsbaskrarna Skaraborg

Årsmöteshandlingar 2018

Uppdaterad: 2018-02-14, av Fredsbaskrarna Skaraborg

Föredrag med Anna Dahlgren

21 februari 18.00-21.00

Skövde soldathem

Anna Dahlgren är säkerhetschef för för Kriminalvårdens utlandstranporter.

Anna är beteendevetare och började sin kriminalvårdsbana på Tidaholmsanstalten 1998. Under åren har hon arbetat med säkerhetsfrågor på olika anstalter och häkten samt som säkerhetsexpert på kriminalvårdens huvudkontor.

Under 2015-2016 spenderade Anna 18 månader i Liberia som kriminalvårdsrådgivare och teamledare för utbildningsverksamheten inom UNMIL. Tiden i Liberia präglades bland annat av Ebola. Sjukdomen skapade en kris i västra Afrika och arbetet fokuserade ofta på att inte få in sjukdomen i anstaltsmiljön.

Välkomna!
Uppdaterad: 2018-02-08, av Fredsbaskrarna Skaraborg

Årsmöte 2018

Datum: 1 mars 2018
Tid: 1800
Plats: Soldathemmet Skövde

Samtliga årsmöteshandlingar kommer att publiceras på föreningens hemsida för nedladdning senast den 21 februari.

Efter årsmötet kommer Mauro Sell berätta om avvecklingen i Afghanistan

Med vänliga hälsningar
Göte Lundmark
Ordförande Fredsbaskrarna Skaraborg
Uppdaterad: 2018-02-08, av Fredsbaskrarna Skaraborg

Träffplats Skövde!

Välkommen till den nystartade träffplatsen i Skövde!

Den andra tisdagen i månaden träffas vi kl 19.00 på Pitcher´s i Skövde.

Tala om att du tillhör Fredsbaskrarna så får du rabatt!

Kom och träffas och ät eller drick något gott!

Väl mött!
Uppdaterad: 2018-02-08, av Fredsbaskrarna Skaraborg
Profilshoppen
Medlemssidorna
Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF)
Klostergatan 23
703 61 Örebro

Telefon 08-25 50 30
kansliet@sverigesveteranforbund.se
      

      
Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) är en intresseorganisation och är ett förbund som engagerar sig, före, under och efter insats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.

Webbplatsen är producerad av Viaduct webbyrå