Om oss - Fredsbaskrarna F-län

Vad är Fredsbaskrarna F-län
Grunden till att Fredsbaskrarnas lokalförening F-län bildades har sitt ursprung från dåvarande Fredsbaskrarna Sveriges (idag Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna) årsmöte år 2003. Där beslutades att bilda ett förbund med lokalföreningar ute i landet baserat på län eller landskap.
Under hösten 2003 samlades ett antal Fredsbaskrar från Jönköpings län för att diskutera framtida lokalförening. Vid mötet bestämdes att verka för att en lokalförening bildades.
Lokalförening bildades officiellt på FN-dagen den 24 oktober 2004.

Föreningen skall arbeta för
· att bevara och utveckla det kamratskap som grundats under utlandstjänstgöringen
· att genom kamratstödjande verksamhet verka socialt bland medlemmarna
· att utbilda och driva en kamratstödjande verksamhet även för de som inte är medlemmar