Välkommen till Fredsbaskrarna Halland!

Uppdaterad: 2017-11-23, av Halmstad

Inbjudan till föreläsning "Skånska Kriget

2022-05-23 18:00

¨Inbjudan till föreläsning "Skånska Kriget 23/5 kl 18:00 Soldathemmet Halmstad.
Major Björn Levin kommer att berätta om ”Skånska kriget” med fördjupning om slaget vid Fyllebro.
Vad får du lära dig
”Skånska kriget” är intressant på flera vis. Dels utkämpades det till del i våra trakter och även om det skedde för länge sedan innehåller det mycket som är aktuellt idag. Vilseledning, specialförband, krigslist, internationell allians, upprorsbekämpning, hostnation support/värdlandsstöd, tidlös personalförsörjningsproblematik och även det största rån som genomförts i Sverige.
Om kriget slutat på annat vis hade kanske inte Halland, Skåne och Blekinge tillhört Sverige.
Karl XI åtgärder för att ”försvenska” dessa landskap kommer, till del, att beskrivas.
Föredraget kommer att ta c:a 120 minuter med avbrott för kaffe/dricka och fralla.
Ungdomar och vuxna i de frivilliga försvarsorganisationerna och de föreningar som vi samarbetar med är välkomna.

Anmälan till senast 17/5 till

ANMÄLAN GÖR NI HÄR

Varmt välkomna!

Försvarsutbildarna Halmstad

NY ADRESS FRÅN 1 APRIL 2022

Karlavägen 65

Sveriges Veteranförbund (SVF) är förbundet som engagerar sig, före, under och efter utlandsinsats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.