Tilbaka till första sidan på Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarnas hemsida

Medaljörer år 2015

BNBB medalj i Guld
H.K.H. Prins Carl Philip

BNBB medalj i Brons
Martin Bauhn (Årets Veteran 2015)
Karl Schoonert
Johan Sällqvist


Uppdaterad: 2018-03-21

Medaljörer på kongressen 2015

Följande medaljörer vid förbundskongressen 2015 i Varberg.
BNBB brons
Mikael Persson
Motivering: BNBB förtjänstmedalj i brons tilldelas Mikael för att han är en mycket god kamrat som alltid finns till stöd och ger goda råd till sina kamrater, både i insats och hemma.


SVF Guld

Tony Pettersson
Erhållit BNBB Silver 2013
Motivering: SVF förtjänstmedalj i guld tilldelas Tony Pettersson för det enorma arbete han på ideell basis lagt ner sedan starten 1994. ÖS möjliggör att veteraner kan samlas och minnas tillsammans under trevliga förhållanden. På ÖS kan vi yxor må bra, ventilera händelser, känslor, tankar och idéer. Allt detta är bara möjligt för att det finns hjältar som Tony.

Raul Leppälä
Erhållit BNBB Silver 2013
Motivering: SVF förtjänstmedalj i guld tilldelas Raul Leppälä för det enorma arbete han lägger ner år efter år för att genomföra ÖS. Rauls insatser möjliggör för veteraner att träffa likasinnade och prata gamla minnen och ha kul tillsammans. ÖS är för många årets händelse där man kan knyta bekantskap med nya vänner och man hittar även gamla vänner från tidigare bataljoner som man kan återuppta kontakten med. Raul är en riktig ÖS hjälte!

Clas Högliden
Erhållit SVF Silver 2003
Motivering: Clas tilldelas SVF förtjänstmedalj i guld för alla de åren som han ställt upp vid bland annat våra veteranceremonier. Han har ett långt förflutet i förbundet där han gjort många och stora insatser genom årens lopp. Det är med glädje som SVF tilldelar medaljen till en person som finns där ute i ur och skur, för lång tid framåt.

Mats Nordgren
Erhållit SVF Silver 2003
Motivering: Mats tilldelas SVF förtjänstmedalj i guld för sina insatser för förbundet och vår verksamhet. Mats har under lång tid bidragit till att vår verksamhet syns på ett fint och värdigt sätt. Ingen liten detalj är för liten för att förringas. Stort tack för det du gjort och gör. Vi hoppas du håller på länge än.


SVF Silver

Marika Grieshel (medaljeras vid annat tillfälle)
Motivering: Marika tilldelas SVF förtjänstmedalj i silver för filmen Kongoveteranerna (2014). Dokumentärfilmen sprider kunskap och skänker ljus på veteranernas situation och berättelser på ett engagerande sätt. Detta är till stor del Marikas förtjänst. Svenska veteransamhället applådera henne för att hon visar att vi inte skall glömma deras insatser. Vi hoppas hon kan inspirera ännu fler med filmer.

Arne Ottosson
Motivering: Arne tilldelas SVF förtjänstmedalj i silver för sina insatser under lång tid. Arne har också på ett mycket konkret sätt stött och hjälpt till i vår kamratstödsverksamhet. För SVF är det viktigt att få lyfta fram individer som Arne och få uttrycka vår tacksamhet genom en förtjänstmedalj till dig.

Gullmar Svensson
Motivering: Gullmar tilldelas SVF förtjänstmedalj i silver. Han är ett föredöme för många och nu syns det även på film. Han har därmed lyckats göra en svår mission lite mer begriplig för oss andra, som inte varit med då. Att du sedan genomfört veteranmarschen från Hindås till Örebro gör inte dina insatser mindre. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter.

Bengt Wiktorsson
Motivering: Bengt tilldelas SVF förtjänstmedalj i silver. Bengt har som förbundsordförande varit med om att utveckla förbundet på ett mycket konkret sätt. Han har skänkt nya synsätt och inspiration för övriga närmast honom. Arbetet har än tydligare satt veteranfrågorna i fokus. Stort tack för dina insatser som förbundsordförande.
Uppdaterad: 2015-05-04
Sveriges Veteranförbund (SVF)
Riddargatan 29
114 57 Stockholm

Telefon 08-25 50 30
kansliet@sverigesveteranforbund.se
         

      
Sveriges Veteranförbund (SVF) är en intresseorganisation och är ett förbund som engagerar sig, före, under och efter insats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.

Webbplatsen är producerad av Viaduct webbyrå