Lyckade dockor i samarbete med Invidzonen

Sveriges Veteranförbund arbetar tillsammans med flera andra organisationer. En är Invidzonen och där finns ett samarbete, ett som blivit riktigt populärt, dockorna. Det hela började med en gåva från Anders Stach, tidigare chef för Försvarsmaktens Veteranenhet. Han hade varit i USA och sett att dockan var riktigt populär i veteranfamiljer.

Emma Behrendz som jobbade på Invidzonen 2016 och Per Lennartsson på Veteranförbundet såg att det här var en riktigt bra idé. De första dockorna skeppades från USA samma år. I år har det gått 250 stycken över Atlanten.

Det är dockor för barn med pappa eller mamma långt borta. Idén är att dockan ska påminna barnet om pappa eller mamma. På dockan sitter en bild som då är på pappa eller mamma. När barnet trycker på en knapp som sitter på dockan, då kommer en inspelad röst, som förstås är pappas eller mammas.

Dockan kan man beställa på Invidzonens hemsida och den kostar inget för föräldern. Sveriges Veteranförbund och Invidzonen står för kostnaden. Dockan, eller dockorna finns i tre olika varianter beroende på utsändande myndighet.

NY ADRESS FRÅN 1 APRIL 2022

Sveriges Veteranförbund (SVF)
Karlavägen 65
114 49 Stockholm

Telefon 08-25 50 30
kansliet@sverigesveteranforbund.se

Org.nr: 828001-0359
Välkommen att hälsa på, hör av dig innan!
               

    
Sveriges Veteranförbund (SVF) är förbundet som engagerar sig, före, under och efter utlandsinsats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.

Webbplatsen är producerad av Viaduct webbyrå