Årets Veteran 2020- Rekyl

I samband med firandet av Veterandagen utsågs företaget Rekyl från Västerås till Årets Veteran 2021, av Sveriges Veteranförbund. Årets Veteran är Sveriges Veteranförbunds finaste utmärkelse och delas ut årligen till någon som gjort en särskild insats för att uppmärksamma Sveriges civila och militära utlandsveteraner och ge dem den erkänsla och respekt som de förtjänar.
Årets Veteran 2021 Rekyl
– Rekyl har valt att bygga ett starkare samhälle genom att stötta våra utlandsveteraner och våra kvinnor och män som skyddar det viktigaste vi har; vår fred, frihet och demokrati. Som företag är de en förebild i att verka för samhällsbygget som något vi gör alla tillsammans, säger Sverker Göranson, ordförande för Sveriges veteranförbund när han delade ut utmärkelsen till Rekyl vid en digital ceremoni vid veteranmonumentet Restare på Djurgården i Stockholm.

Rekyl är ett e-handelsföretag som specialiserat sig på att producera profilkläder och -produkter med veterantema. Vinsten går till stöd för veteraner, bland annat genom veteranförbundets Gula Bandet, och tidigare i år passerade Rekyl 1 000 000 kronor i insamlade medel genom vinsten från försäljningen sedan starten 2016.

Tillverkar kollektioner åt försvars- och veteranorganisationer
Bakom företaget Rekyl står Daniel Ingdahl, Jon Svärdhagen och Christan Wallenius. De har alla bakgrund från Lapplands jägarregemente I 22. Jon Svärdhagen är också själv veteran genom sin utlandstjänstgöring i den svenska Bosnienbataljonen 1994.

– Den här utmärkelsen är verkligen ett erkännande för det vi alla känner, samhörighet och stolthet. Vår företagsfilosofi är att hylla veteraner för alla förtjänstfulla insatser utomlands, säger Jon Svärdhagen, en av grundarna av Rekyl.
Uppdaterad: 2022-06-10, av Johan Mattsson
NY ADRESS FRÅN 1 APRIL 2022

Sveriges Veteranförbund (SVF)
Karlavägen 65
114 49 Stockholm

Telefon 08-25 50 30
kansliet@sverigesveteranforbund.se

Org.nr: 828001-0359
Välkommen att hälsa på, hör av dig innan!
               

    
Sveriges Veteranförbund (SVF) är förbundet som engagerar sig, före, under och efter utlandsinsats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.

Webbplatsen är producerad av Viaduct webbyrå