Henrik Blomberg

Henrik Blomberg är 2012 års pristagare av Årets Fredsbevarare (Peace Keeper of the Year). Motiveringen lyder:
Henrik Blomberg, P4 sergeanten som öppet, ärligt och rakt berättat om sina erfarenheter och psykiska symptom efter sin tjänstgöring i Afghanistan 2011.

Hans mod att vara så öppen är till stor hjälp för både soldater och veteraner, då han belyst dessa åkommor som så många väljer, eller vågar, att inte tala om. Stark att komma fram och uppmärksamma en problematik samt därigenom inspirera andra att våga bryta ett stigma.

Av kamrater uppfattas han som en genuin kamrat och god människa som alltid finns där för alla andra.