Helge Stålnacke

Fredsbaskrarna Sverige högtidlighåller sedan 2005 PEACEKEEPER´S DAY 29/5 med att utse ÅRETS FREDSBEVARARE.

Till ÅRETS FREDSBEVARARE 2008 har Fredsbaskrarna Sverige valt att utse Helge Stålnacke med motiveringen:

”Helge är positiv, hjälpsam och intresserad av de svenska fredssoldaternas välbefinnande.
Som präst har Helge visat lugn och professionalism, men han har även visat ett
utomordentligt intresse av att vara med soldaterna i deras vanliga arbete.
Helge har då han fått en stund över setts skymta i både campvakt och kök såväl som
på patrull, eftersom han passat på att lära känna soldaterna i deras vardag.
Helge är väldigt omtyckt och han har gjort en stor insats för svenska

Vi gratulerar Helge till utmärkelsen och önskar honom all lycka i framtiden.