Roland Rosenqvist

Roland Rosenqvist är vald av Fredsbaskrarna Sverige till Årets fredsbevarare 2006:

Han har i tider av leda, frustration och hemlängtan spridit glädje och skapat livskraft och vilja att kämpa vidare. I svåra stunder har han gett av sig själv och gjort bördan för många fredssoldater lättare att bära.Med sin glöd har han lyst upp de mörkaste stunder i de mörkaste konflikter.
Han är stödet som fredssoldater behöver för att själva kunna vara ett stöd, ett stöd för de lokala livsvillkoren.

Rolle Rosenqvist är fredssoldat, en fredssoldat med musiken som vapen.