FN-dagen 24 oktober firas i hela Sverige

Sveriges Veteranförbunds föreningar arrangerar lokala ceremonier på FN-dagen söndagen den 24 oktober.
Se föreningarnas FN-firanden här

BORÅS
Enkel ceremoni vid minnesstenen i Majorslunden med att tända ljus och lägga ned blommor. Ytterligare information om programmet presenteras på Facebook och via e-post till medlemmarna.

EKSJÖ
Lördag den 23 oktober:
13.30 - Föreläsning på Eksjö stadshotell om den svenska insatsen i Afghanistan av utlandsveteranen överstelöjtnant Jonas Larsson, chef för insatsen i Afghanistan 2019
16.00 - Konsert i Eksjö kyrka med Pernilla Fogelström på sång och Sören Gustafsson på piano, Brassensemblen New Embassy
17.00 - Fackeltåg till S:t Lars kyrkogård och garnisonens minnessten med kransnedläggning
Arrangemanget är ett samarbete mellan Eksjö fältarbetsgarnison och Svenska kyrkan.

ESKILSTUNA
Kl. 12.00 ceremoni vid Minnesstenen på Veteranholmen, Stadsparken i Eskilstuna.
Basker på. Efteråt kan den som vill ta en fika på Konditori Janeling, på andra sidan Strandgatan.

GOTLAND
17.00 Samling vid hotell Solhem, Solhemsgatan 3 i Visby.
17.10 Ordförande Joakim Martell.
17.45 Gemensam middag på Joda Bar&Kök, Hamnplan.
Anmälan senast 22 oktober till: gotland@sverigesveteranforbund.se eller
sms till Peter Enström 070 218 58 06.

GÖTEBORG
Kl 14.00 Korum av garnisionsprästen Jerker Schmidt vid Veteranmonumentet, Färjenäsparken.

HALMSTAD
Kl 14.45 Norre Katts park, samling vid parkeringen för marsch till minnesstenen, ceremoni med kransnedläggning.

HELSINGBORG
Santa Maria Kyrka, mer info kommer på sociala medier.

JÖNKÖPING
Kl 17.00 på John Bauer Hotell, Södra Strandgatan föreläsning och mat. För mer information, se Facebook eller ring Björn Claesson 070 - 515 02 84 eller Mats Ruderfors 073 - 941 09 86.

KARLSTAD

Kl 12.00 minnesstenen vid Brigadmuseet för kransnedläggning därefter går vi till Värmlands museum för att lyssna på Margot Wallström.

KARLSKRONA
16.00 Ceremoni utanför Amiralitetskyrkan, minnesplatsen Skeppet.
17.00 Konsert för FN i Amiralitetskyrkan.

LINKÖPING
Kl 14.00 Livgrenadjärernas Friluftskyrka Infanterivägen 6. Högtidstal av Jenny Knuthammar, Hemvärnets musikkår underhåller, korum och kransnedläggning.

LJUSDAL
INVIGNING MINNESMONUMENT
Kl 13.00. Löjtnansgatan 9-14, Kyrksjön invigning av monumentet i Ljusdal med underhållning av Berka.

NORRKÖPING
INVIGNING MINNESSTEN
Kl 14.00 Norrköpings Folkpark, Matteuskyrkan med invigning av minnessten. Traditionell FN-ceremoni med Pierre Schori och andra gäster.

NYKÖPING
Kl 10.00 enkel ceremoni med högmässa i Alla Helgons kyrka Nyköping.

PITEÅ
Kl 13.00 Invigning av minnessten i parken vid kommunhuset.

SKÖVDE
- 22/10 Soldathemmet i Skövde klockan 12.30 ceremoni och fika.
- 24/10 klockan 14.00 vid minnesstenen i Garpaparken. En enkel ceremoni med nedläggning av krans.

SOLLEFTEÅ

Kl 14.00 vid minnesstenen, FN-ceremoni med medaljering av Anders Spånglund och Lars Sundekvist.

STOCKHOLM
Kl. 16.30 traditionell ceremoni vid FN-minnesmärket på Djurgården, Sjöhistoriska.

UMEÅ
Kl 13.30 Ceremoni med medaljering av Johan Nygren samt tal, tyst minut och musik vid minnesstenen i Döbelns park, Umeå. Därefter föreläsning av Jonas Alberoth från kl 15.00 Umeå Folkets hus, BP-salen. Ett arrangemang tillsammans med Umeå FN-förening.

VARBERG
INVIGNING MINNESSTEN
Kl 12.00 invigning av minnessten, parken Pilhagen vid Fredsgatan Rosenfredsskolan. Medaljering av Tinna Nilsson och Johan Sundin.

VÄSTERVIK
Invigning av minnessten kl 14, Kulbackens museum. Info Göran Nilsson 070-31 57 684.

VÄXJÖ
Kl 17.00 ceremoni i Växjö Domkyrka.

ÖREBRO
Planering pågår tillsammans med BBMC inför FN-dagen för en gemensam aktivitet.
Mer info kommer på sociala medier, sms, mail samt på hemsidan.

ÖSTERSUND

Kl 13.00 ceremoni vid stenen i Badhusparken.

NY ADRESS FRÅN 1 APRIL 2022

Karlavägen 65

Välkommen att hälsa på, hör av dig innan!

Sveriges Veteranförbund (SVF) är förbundet som engagerar sig, före, under och efter utlandsinsats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.